lørdag den 24. december 2011

Kom nu frem


Ja det er dig, jeg taler til. Du lunefulde julestemning. Synes godt nok, det holder lidt hårdt. Jeg er landet på juledestinationen og glæder mig vel også til i aften. Når maden er på bordet, træet tændes og alt det der. Sammen med min familie. Er det ikke mærkeligt, at den, der ikke er der, fylder mest?

Mine børn glææææder sig. Virkelig. Troldebarnet vågnede nærmest med hjertebanken: "Shit mor! Det er juleaften i dag!" (ledsaget af det bredeste smil). Elverpigen går og nynner og får morfar til at spille julesalmer på flygelet. Så han må ned i kælderen bagefter og ryste tårerne af sig. Det hele er som det plejer. Bare uden mor. Min mor. Hustru, farmor, mormor, svigermor og mor. Vi savner hende helt ind i knoglerne.

Min mor elskede julen. Elskede den på den dybe måde, de kærlige budskaber, stemningen, taknemmeligheden, juleevangeliet - det hele. Og hun spredte glæden til os andre. Ved ikke lige, hvem, der skal sprede den nu. Ikke mig i hvertfald. Mærkeligt både at være den voksne for børnene, og indeni selv en 12-årig, der vil have sin mor.

Hun ville selvfølgelig sige, at vi skulle tage os sammen, hvis hun kunne. Skabe juleglæde for børnene og hinanden. Glæde os over alt det, vi har haft. Over at hun fik to juleaftener, efter hun blev syg. Over at vi har hinanden og kærligheden. Og i år ingen sygdom. Kun en eneste ting trøster mig at tænke på: hendes ansigtsudtryk i døden. Hun lignede ikke en, der ville tilbage.

Så NU. Nu nu nu. Rejser jeg mig og laver en jul. Glædelig jul til jer alle, må det blive en skøn dag og aften.

Ps. Indtil nu ingen eksmand i farvandet. Har rent faktisk sovet i nat. Angsten er ofte værre på forhånd, åbenbart. Jeg var ved at gå fra koncepterne i sidste uge, ved tanken om at være på en adresse, han kender. Men nu er jeg her, og det går. Forhåbentlig har han nogle gode mennesker i sit liv, der ønsker at give ham en god jul, så han ikke skal bruge sin energi på sit had. Dvs. mig. Vi håber.

8 kommentarer:

Sandra sagde ...

GLædelig Jul til dig og dine. Og jeg håber af hele mit hjerte, at eksmanden må holde Jul i den modsatte ende af landet, end der hvor du og dine er.

Conni Nørskov sagde ...

Også en rigtig glædelig jul til dig og dine dyrebare fra mig! :)

Prophecy sagde ...

Kæreste Hulebo, jeg ved hvor du er og du beskriver det fint. Kh Prophecy

Prophecy sagde ...

....og glædelig julestemning....

Anonym sagde ...

Kæreste dig. Rigtig glædelig jul. Kram fra 20 grader i Lissabon.

Karina sagde ...

Åh, hvor jeg kender den følelse af, at et elsket menneske mangler på sådan en højtidsdag... Savnet gør helt ondt...
Men som du også selv beskriver, så ved man også, at det menneske som er savnet ville sige, at naturligvis skal vi være tilstede i livet og give vores børn de lykkelige og mindeværdige stunder som en højtid som julen lægger op til og dette sammen med minderne om alt det gode den savnede har givet gør, at man trods savnet kommer igennem. Gode minder kan være med til at læge selv smertelige sår...
Jeg håber inderligt, at I havde en fantastisk dejlig jul...

Kærligst, Karina

Dragonfly sagde ...

Hej Hulemor.

Glædelig jul og godt nytår.
Jeg håber, at julen er gået stille af sig uden eksmænd i syne.

Kh. Dragon.

Anonym sagde ...

Åhh hvor jeg håber, at I har haft en dejlig jul!