fredag den 8. februar 2013

...men SÅ meget helt behøver du heller ikke være!


Overskriften kunne også have heddet 'Verdens bedste chef'. Det er nemlig hendes ord: "...jeg ved godt, du er pligtopfyldende. Men meget helt behøver du heller ikke være!". Jeg har fået installeret noget streptokok  i både hud, øre og svælg, hvilket har givet byldeøm hals og øre. Og børnesår, ja tak. Efter jeg havde været hos lægen i dag, ringede jeg og meddelte min arbejdsplads, at jeg selvfølgelig kom og passede mine vagter i weekenden, da jeg ikke smitter og ikke har feber.

Da beskeden nåede chefen, ringede hun mig resolut op, og sagde dét med at være pligtopfyldende og helt. At hun allerede havde dækket mig ind i morgen, og at hun virkelig slet ikke ville se mig før tidligst søndag kl. 15. Nåe....men så okay. Og tak. For jeg kan da godt mærke, at det er rart ikke at skulle af sted i morgen tidlig tidlig. Tror faktisk, jeg virkelig har verdens bedste chef.

Ellers er der ikke så meget nyt i Damehuset. Jeg læser og læser. Går i proces med ny gruppe, øver mig i at skrive akademisk og elsker at grave mig ned i den teoretiske litteratur. En hel ny verden åbner sig, og jeg kan blive helt overvældet over, hvor meget forskelligt, det her liv byder på.

Kærlighed for eksempel. Smeden, mere konkret. I dag, hvor jeg har været syg, har jeg virkelig set skod tv. Virkelig skod. Mærkelige dating programmer og udsendelser med vildt intrigante unge mennesker. Er det fedt? Nå, men apropos dating, tror jeg ikke smeden og jeg havde væltet hinanden omkuld på første date. Og det, kan jeg roligt sige, går begge veje. Men nu....ja, jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Han siger, det er vores hængsler, der passer perfekt sammen. Ligesom Sus og Nillers i 'Den eneste ene'. Jeg kunne ikke have sagt det bedre selv....

Elverpigen og jeg har vores udfordringer. Ikke noget, der skal udfoldes her. Jeg tager det fulde ansvar og trækker max. på vores fantastiske familievejleder. Hun kan noget med at høre ti sætninger, spotte essensen og sætte ind med to-tre effektive handlemuligheder. I mandags fik hun mig endda til at tude lidt, ved at fortælle, hvordan hun oplever min måde at være mor på. Mange pæne ord på én gang.

Og ved I hvad? Når jeg har fri fra nattevagt på mandag, har jeg ferie en uge. En hel uge sammen med børnene. "Kan vi ikke godt lade være med at lave nogle planer?", spurgte de for et par uger siden. Så okay da....så vi skal have nattøjsdage, læse bøger, se film, bage og drikke varm kakao. Måske vover vi os en tur i biffen. Forudsat vi kan finde en film, der lægger sig mellem Twilight og Min søsters børn.

God weekend derude...


3 kommentarer:

Dragonfly sagde ...

Det lyder som et godt liv :)

Anna Skyggebjerg sagde ...

God weekend - og bedring!

Domus1 sagde ...

Hvor må du være glad for, dine børn kan lære dig at stresse af - fra planer og hverdagsskemaer - når I har fri. Det giver fornyet energi til hverdagen - meget mere end at skulle nå at opleve en hel masse (opfundne, ydre) oplevelser af mere eller mindre status-symbolsk værdi.
For en teenager er det vigtigt at både hun og du har tid til at "drøfte livets store problemer" uden at føle, tiden dertil bliver stjålet fra andet. Bare lade ordene komme, når de melder sig.
Kærligst
Domus