tirsdag den 20. august 2013

Tirsdag


Hmmm. Har fri fra nattevagt. Den sidste. Det nye job kræver dagtimer, ikke tyste nætter på et natteroligt hospital. Jeg har overvejet meget, meget nøje,om jeg var klar til at slippe vagterne, de anderledes rutiner, den større selvstændighed, faglighed til fingerspidserne og det store overblik. Jeg følte mig klar nok til at søge en helt anden stilling. Som jeg fik. Og som jeg glæder mig til at komme rigtigt i gang med. Fridagene - dem havde jeg vænnet mig ret godt til, og dem kommer jeg til at savne. Tror jeg. Tag nu i dag. Min aller, allersidste vagtfri dag. Nøøøj, hvor skal den nydes.

Men børnene skal jo også mærke, at mor har fri, så de vil gerne køres i skole. Fair nok, cykler med til hjemturen så. Det er bare det, at de ikke skal møde samtidig, hvilket giver dobbelttur til skolen. Dobbeltsnak i retning af madpakker, hvordan bliver vejret, bliver det anderledes i løbet af dagen, hvor meget tøj skal jeg have på, kan jeg lege med nogen, må jeg tage én med hjem, vil du køre mig til ridning eller skal jeg cykle, vil du køre mig den ene vej så, hvad skal vi have til aftensmad....bla bla. Så var klokken over ni. Skynde mig og lave kaffe. Benene op til morgen-tv, det skal jo være hyggeligt.

M.E.G.A. kedeligt morgen tv. Nå, så kan jeg læse lidt faglitteratur imens, der er jo seminar i næste uge. Hvilket minder mig om, at der er temmelig meget litteratur, der venter inden næste torsdag. Burde måske slukke det tv. Nej, læs nu bare og tv på mute. Jeg kunne også gå en tur. Eller cykle. Nåe nej, skal jo gå fem km. i aften. Men det er nu, vejret er godt, og hunden har godt af det? Nej, så når jeg ikke at læse inden børnene kommer. Okay læs så.

Gaaaaaab, kæft jeg er træt. Gik for sent i seng. Og behøvede måske ikke fejre den sidste fridag på forhånd med en godnat øl mandag aften. Prøver lige tv med lyd. Nej, stadig kedeligt. Tapas på dansk. 'Stegt havregrød, den skal være godt tyk, så det kommer til at ligne en frikadelle, når den er færdig'. Lyd uden billede. Det fristede ikke. Hvad sker der for de madfolk?

Prøver med et bad så. Øv, nu er klokken allerede 11.30. Kan ikke nå at finde på dårlig undskyldning til gåtur i aften. Børnene kommer om 1½ time. Har hverken fået læst eller hygget eller slappet af. Må have en ekstra kop kaffe. Til gengæld tjekket mails otte gange. Ikke en fis dér. Måske kan jeg sidde og læse lidt i næste uge på mit nye kontor. Med bogen gemt under noget. Nårh nej, min chef sagde jo, det er i afdelingens interesse, at jeg tager den master. Men jeg må vel hellere i gang med de nye opgaver. Hvad de end er. Hun sagde også, min chef, at det kommer helt af sig selv. Hmmm. Må vente at se, gider bare godt se lidt effektiv ud, indtil de kommer af sig selv, opgaverne.

Nu er jeg vist nødt til at få tørret hår, og hunden vil ud. Skal egentlig også have slået græs. Stadig ingen mails. Nu er det for sent at læse, børnene kommer straks. Så er der køre til det ene og køre til det andet igen. Forberede noget aftensmad, de selv kan varme. Jeg skal jo ud at gå. Arghhh, det var ikke lige den fridag, jeg havde set for mig. Inde i mit hoved var der fine, harmoniske stunder, ude i virkeligheden var der bare rod. Nå, det var det hår...

Tirsdag. Dit navn er PMS.


2 kommentarer:

June sagde ...

Det lyder frygtelig velkendt! *G*

Anonym sagde ...

nøj hvor jeg kender det!
Lisbet