onsdag den 5. februar 2014

Hjemmearbejdsdag


Det er dejligt at have hjemmearbejdsdag. Især når man kan fordele opgaverne. Hulemor arbejder, Sigurd klarer afslapningen.

Efter vores ferie har jeg taget beslutning om at begrænse online tiden herhjemme så meget som overhovedet muligt. Mails, notifikationer, facebook og lyd er slået fra på telefonen. Computeren er kun tændt i det tidsrum, jeg bestemmer mig for - og kun til at få klaret de ting, der er nødvendige. Mails bliver tjekket én gang dagligt, for jeg er ikke så VIP, at jeg får livsvigtige mails flere gange om dagen...

Det er lidt grænseoverskridende (næsten angstprovokerende), men svært rart alligevel... Til gengæld fandt jeg på ferien ud af, at jeg savnede bloggen. Savnede at skrive, savnede at dokumentere vores liv og hverdag. Jeg har SÅ meget glæde af at læse tilbage, og huske begivenheder, glæder og sorger, som fortaber sig  med tiden. Så derfor prøver jeg fremover at få prioriteret tid til det, i stedet for nyttesløs og ligegyldig surfing.

Hvordan håndterer du balancen mellem online-liv og virkeligheden?4 kommentarer:

Domus1 sagde ...

Jeg tror faktisk, dine børn vil nyde din beslutning med at være mindre online. Jeg tror, det vil være en lise for sjælen at være mindre "VIP-et". Faktisk kan man godt klare sig (især når ens bekendtskabskreds er orienteret om beslutningen, så den ikke bliver bekymret over ikke at høre noget i en periode)med at "nøjes" med at checke disse medier til, når man har tid fra de nære sysler, såsom f. eks. at give sig tid til at opleve sine børn og følge med i deres liv. Der er du meget mere VIP.- Uden de dog skal føle sig overvåget.
Jeg tror også, at en symbiose mellem HULEBOER-KLANEN og SMEDEBANDEN vil kunne give en roligere hverdag med mindre stress vinterdepression (som du antydede at være ramt af en snert af i dit sidste indlæg).
Jeg mener, det vil give en ro og et overskud til bedre at kunne klare opgaverne i det "professionelle" liv: måske endda få dig til at multitaske (have flere bolde i luften på en gang)lidt mindre og derved mindske risikoen for at blive stress-ramt.
Er det ikke sådan, at kvinder - i højere grad end mænd - gerne vil have check på det hele?
Jeg mener, det er sundt at kunne slappe af fra denne vane en gang imellem.
Jeg klarer mig udmærket med en fastnet-telefon med nummerviser og PC. Min omgangskreds ved, at jeg har dette og vil melde tilbage, når jeg "har tid" (og lejlighed) til det, enten per opkald eller mail. Jeg véd godt, det er gammeldags men føler, det giver mere ro.
Undskyld den lange smøre, men jeg synes lidt, du selv bad om det.
Jeg synes da også (altså når jeg giver mig tid til dette), at de mails og blogs (som bl.a. din), jeg læser, giver mere mening, end hvis det kun er noget, jeg gør for "lige at følge med".
Måske kan DET være en trøst for dig, da du så ikke risikerer at få mine kommentarer til alle dine indlæg ;-) (som jeg læser med interesse).
Kærligst,
Domus

Prophecy sagde ...

For nogle uger (5?) tog jeg cirka samme beslutning. Jeg har ikke brugt facebook en måneds tid, og virkeligheden er, at jeg er mindre stresset, mindre multitaskende (nej, det er ikke en god ting at kunne) og mere rolig. Jeg kan mærke jeg er mere tilstede, om det så gælder mugen ud hos hønsene, træningen der er skruet op for eller jobbet. Jeg overvejer helt at lukke min profil, for selv om det er hyggeligt at "være på", så er virkeligheden bare det lidt bedre? Jeg ser desværre også færre blogs, siden den nedlagde den der oversigt, så nu er det måske 4-5 jeg tjekker regelmæssigt, modsat en milliard million tidligere.
Din er en af dem :) Min blog vil altid være min baby og jeg kan følge dig i det med at kunne kigge tilbage, dog har jeg endnu ikke fundet formen efter den længere pause.
Jeg håber at du bliver ved med at skrive. Kh P.

Anonym sagde ...

Uh, jeg takler det slet ikke! Er stort set altid online - og jeg kan endda finde på at tjekke mails og Facebook, når jeg er i hyggeligt selskab med andre. Noget, der i virkeligheden irriterer mig helt vildt, når andre gør. Det gælder bare ikke for mig.Flot! Jeg kan godt selv se, at jeg har et problem. Tanken om at gå off-line er både tiltalende og skræmmende. Kan ikke lade være med at tænke på, hvad pokker jeg så skal bruge min tid til. Sølle, kan jeg mærke, når jeg skriver det. Puha - men når nu jeg alligevel er online, vil jeg da glæde mig over flere gode indlæg fra min yndlings-blogger.

hulebo sagde ...

@Domus: Tak for den lange smøre - jeg bad selv om det, og det er skønt med andres uddybende tanker. Dét giver anledning til refleksion

@P: Jeg bliver ved og du bliver ved. Aftale?

@Bente: Tak altså, og det er da den følelse de fleste af os vel kender...for mig var det pænt overraskende at komme hjem efter en uges ferie og opdage, at jeg ikke var gået glip af NOGET