tirsdag den 15. marts 2011

Hvis du var en supermarkedsvare, hvilken hylde ville du så ligge på?


Det er faktisk længe siden, jeg har set ham. Han er ellers en af mine stampatienter, der kommer fast hver 6. uge. Desværre har han været meget, meget syg den seneste tid, men han så alligevel bedre ud i dag, og der var stor gensynsglæde. Selvom han er 70, er han en indtagende mand og rap i replikken. En af de få, der får et knus, inden han går ud af døren (selvom det ligger en hel del udenfor den professionelle grænse).

Inden han gik, så han mig i øjnene og sagde:

"Du kender godt de der vogne i supermarkedet, ikke? Dem, der er fyldt med udgåede varer til ingen penge? Som alle mennesker står og rager lidt ligegyldigt i? Jeg føler mig som en af de varer. Lægerne var ikke nærige med kniven, og nu er jeg helt ødelagt. Jeg kan ikke engang hygge mig med en dame længere"

Han havde tårer i øjnene.

Og han fik et kram, da han gik.

Resten af dagen har jeg tænkt over, hvilken vare jeg egentlig er? En farverig grøntsag i den kølige afdeling? Et syrligt drop på dåse? En god steg i køledisken? En sprudlende boblevand blandt kvalitetsvine? En hengemt syltevare på bagerste hylde? En falmet serviet glemt i udstillingen? En lækkerbisken i glitterpapir? En doven cola i automaten? Jeg kan ikke rigtigt bestemme mig, faktisk...

Jeg håber bare, det varer længe, før jeg ligger i rodekassen med uddaterede varer! Og så alligevel...det er ikke alt guld, der glimter - og lige netop i rodekassen finder man ofte de bedste køb. Det vil jeg minde ham om, når jeg ser ham igen!!

Hvilken vare er du?

6 kommentarer:

kongemor sagde ...

Jeg er økologiske chips!

Losarinas mor sagde ...

Det ved jeg faktisk ikke....
Den må jeg lige tænk over :-)
Og husk at minde ham om det !!

Anette Kristine sagde ...

Årrrhhh en fab historie. Sikke et stærkt billede! Jeg vil også være øko-chips (selvom jeg faktisk hader chips, men bare for at være lidt både-og).

Anonym sagde ...

God historie.
Der er noget Hella Joof-friskt over dit spørgsmål! Jeg ville gerne være en af de der store æsker chokolade de tager ned fra øverste hylde og pakker pænt ind hvis man ber om det! Life is like a box of chocolate - you never know what you get.
vh Lene

Dragonfly sagde ...

Åh damn it, jeg ville så meget være en cupcake! Sød, nogle gange for sød, og med valgfrit krymmel!

Charlotte Hyldgaard sagde ...

Dejligt tankevækkende indlæg, og ja, jeg har da netop stået i Brugsen og rodet rundt i de udgåede varer, efter et fund.
En udgået vare, med lidt patina, og måske lidt over udløbsdato, men alligevel ganske unik...det er da ikke at kimse af :-)
Kh Charlotte