søndag den 11. marts 2012

Nå men de deller der


Der er mange, der skriver om dem. Dellerne. Og jeg kan bare sige, at hvis du vil af med dine, så skal du lytte til Birgitte Nymann. Hun er min guru med alt, hvad der handler om kost og motion - og hun er klog. Jeg har fået masser af undervisning af hende i mit tidligere liv, og jeg kan bare sige jer - hun gætter ikke, hun ved. Og ellers finder hun ud af det.

5 uger inden vinterferien købte jeg et ugeblad med et lille hæfte om "slank og fast på fem uger". Nå, tænkte jeg, måske en meget god ide inden en tur i badeland...sådan lige for at komme af med det værste polstring og dej på maven.

Det virkede.

Birgitte Nymann er ikke tilhænger af fy-fy og det må du virkelig ikke, hun er mere typen på at bygge nye, gode vaner op - og derefter langsomt slippe nogle af de gamle. Som måske var knapt så hensigtsmæssige. (Fx Nutella i meget store glas).

Du kan læse om alle hendes principper her og få nyhedsbreve og alt muligt, der virker. Masser af protein, gode olier og (efterhånden) ingen sukker. Har du hørt det før? Sikkert. Men Nymann serverer det meget enkelt og logisk, fuldstændig uden hokus pokus.

Og det der med sukker ikke? Jeg er en af dem, der elsker det. Jeg elsker sukker. Og kager. Slik. Kaffe med sukker, alt med sukker. Men ved at tilføre kosten (meget) mere protein og olie, forsvandt trangen. Helt. Jeg bevægede mig også lidt mere. Gik lange ture med hunden, lavedeøvelser for mave og ryg, den slags. Ikke andet.

4 kg. forsvandt på fem uger. Sagde jo det virkede. Jeg sov bedre. Fik pænere hud, hvilket andre kommenterede. Håret blev tykkere (jo, min frisør sagde det også: "Ej, hvad er der sket med dit hår??"). Jeg overkom mere, var gladere, og for en gangs skyld ikke ramt af pms. Og nej, jeg får IKKE noget for at skrive det. Nøj, det var dejligt.

Hvorfor jeg skriver i datid? Min hjerne forrådte mig. Efter ferien, hvor jeg havde entreret badelandet med min flade mave, begyndte min hjerne at skabe sig. "Ah, det var nu også hyggeligt, da du spiste hvidt brød. Det smager jo godt. Og uhm, flødechokolade. Hvad er der nu galt med Nutella, er det ikke mest nødder? (Nej). Det er da lidt asocialt at sige nej til morgenbrød på arbejdet". Videre i den dur. Min krop var forfærdet. NEJ NEJ, gør det ikke, skreg den. Jeg vil ikke være oppustet og overmæt igen. Nej, nej ikke sukker og brød. Du kommer til at sove dårligt og bliver træt igen. Grå i hovedet og ugidelig. Det var helt ligesom Jens ved tandlægen, ham med Karius og Baktus. Jeg fyldte bare i hovedet igen. Dårlig ide.

Så nu er det forfra. Ikke helt ligesom før, heldigvis. Selvom jeg har konsumeret både hvidt brød, kanelsnegle, boller med nutella og kaffe med masser af sukker i dag. Og sidder med oppustet mave og skriver. Og garanteret kommer til at sove dårligt og være træt i morgen. Grå i huden.

Nu kender jeg vejen, og glæder mig til at svinge ind ad den i morgen. Og PS. Smid lige en kommentar, hvis du sidder med guldkornene til at forklare hjernen, at den ikke skal sabotere de sunde vaner denne gang...


3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Kender du Cavalier nøddecreme ? - det koster godt nok lidt, men kan godt gøre det ud for "nutella" og har fået det anbefalet af dietist som også prædiker MEGET protein, ingen kulhydrater og masser af grønt :-))

MVH
Lisbet som har læst lidt med på sidelinien i et stykke tid og synes godt om dine skriverier...

Anonym sagde ...

Har desværre ikke guldkornene, men derimod en hjerne, der fungerer lige som din. Min kan endda overbevise mig om, at det er ok at spise chokolade og drikke Cola, fordi jeg er i Afrika. (Savner du nogen logik i den sætning? Det gør min hjerne slet ikke).
Men jeg vil gerne hoppe på den sukkerfrie vogn med dig i morgen. Guderne skal vide, at det er nødvendigt!

Charlotte Hyldgaard sagde ...

Har guldkornene, fordi jeg underviser i motivation og vægttab, ikke dermed sagt, at jeg altid selv efterlever det ;-) Du ved bagerens børn...
Sidder og overvejer hvordan jeg liige får givet dig dem i en lille kommentar, er vist umuligt. Men det lyder heldigvis som om, at du har fundet dit HVORFOR, og er begyndt at kunne mærke dit udbytte af ændringen. Og så er det "bare" op på hesten igen, det er så menneskeligt at falde af, så ingen grund til selvbebrejdelse, nu ved du hvad der skal til :-) KH Charlotte