onsdag den 23. juni 2010

Øvelse gør mester?


Der er stille på bloggen. Hulemor øver sig på nærvær, og det går ikke stille for sig. Indeni.

Nu har jeg jo i en tid omtalt mig selv som Hulemor. Som godt kunne være sådan en rummelig, favnende mor, der sørger for tryghed og hyggelige omgivelser. Sådan er jeg også nogle gange. Måske tit.

Men jeg er også Heksemor. Der snerrer af sit afkom og dybest set (af og til) bare vil være alene. Og absolut ikke nyder at tilberede deres næste måltider, at komme når de kalder, at stå til rådighed... kort sagt være nærværende, når de har brug for den eneste voksne, de har!

Heksemor siger ja, og mener nej. Heksemor vender ryggen til, når hun skal se. Heksemor er 1000 andre steder i sit hoved. Heksemor slår med tungen.

Efter mødet med PPR bestemte jeg mig for, at jeg ikke ville falde i skyld-baljen, men derimod fokusere på de ressourcer, jeg (heldigvis) har, til at ændre tingene. Og allerede dagen efter fik jeg rigtig mulighed for at øve mig!!

Scenen var fredag eftermiddag. Kl. 16.25. En veninde + 3 børn, heriblandt Troldebarnets Gode Ven, var på vej til Hulen med forventet ankomst kl. 18.15. Hulemor skulle tømme indkøbsposer, lufte hund, fodre katte (incl. killinger), støvsuge, gøre kummer rene på badeværelset, rede senge og selvfølgelig se overskudsagtig ud, når gæsterne kom. Med den sunde, varierede, farverige middag klar på bordet...

Troldebarnet havde fået lov at købe en legetøjsbil. For sine egne penge. Han havde tænkt over det i et par dage (hvilket Hulemor havde bedt ham om), og havde altså besluttet sig for at erlægge de 100 kr. i forretningen, så han kunne vise den til sin Gode Ven.

Hulemor ville selvfølgelig gerne hjælpe Troldebarnet med at få den nye bil i gang med brugsanvisninger, batterier og opladning. Selvom hun egentlig ikke havde tid. Hun havde jo selv sagt ja.

Heksemor skreg af hende, at der skulle ordnes. O.R.D.N.E.S.

Heldigvis klarede Hulemor heksens skrigeri. Og mødte veninden med ordene "Hej med jer. Jeg er i gang med at øve mig på noget nyt, så der er ikke gjort rent. Det ligner l... derinde. Til gengæld er der ikke lavet mad! Men dejligt at se jer".

Troldebarnet og den Gode Ven fik hurtigt gang i legen med den nye bil, Elverpigen og Den Gode Veninde byggede hule til killingerne og Hulemor lavede mad sammen med veninden. De værste nullerbørger blev fejet sammen ved at køre strømperne rundt langs panelerne, når jeg lige kom forbi alligevel (skide effektivt for øvrigt) og toiletkummen fik en hidsig tur med børsten. Vi spiste kl. 19.45. Og fik dessert kl. 21.30! (Heksemor rasede indeni, men hun blev kvalt i Asti...)

Og weekendens absolutte højdepunkt var, da min veninde råbte af sine børn, og Troldebarnet smilede underfundigt til mig - og blinkede!

Dagene går med at øve sig. Det falder ikke Hulemor let at stå op imod Heksemor...Det har krævet et glas rødvin i ny og næ! Og en f*ndens masse dybe indåndinger.

Men det virker. Troldebarnet har ikke haft et udfald i 4 fulde dage nu! I aftes var han liiige ved at blive rasende på Mario inde i DS'en. "FOR HELVEDE" brølede han. (Heksemor: VED du hvad? Jeg vil SIMpelthen ikke HØre de ord her i huset!!! Kan du SÅ tale ordentligt. SLUK for den dér og gå i SENG!! SLUT")

Hulemor fandt sin roligste stemme frem. Og startede med at smile. "Ved du hvad skat? Jeg kan høre, at du er ved at være træt. Og det er næsten sengetid. Jeg kan godt forstå, du bliver vred, når spillet bliver svært. Jeg vil gerne have, du slukker nu, så du kan gøre klar til komme i seng".

Troldebarnet:" NEEEEJ: Jeg VIL spille det her lortesp.. .... ... ... (nu med rolig stemme) okay mor. Jeg skal nok lade være med at bruge de grimme ord. Jeg er træt. Jeg tror jeg går i seng. Kommer du og putter mig?"

JA. Men jeg skal ud og tørre øjnene først (for der tudede Hulemor).


(Og i aften tror jeg bare hende Heksemor skal skydes afsted. For good...)
4 kommentarer:

Henriette sagde ...

BRAVO! Det er en hulens ( hehe) svær øvelse, den du her har gang i, og jeg støtter dig hele vejen. Heksen kan du godt skyde af, for hun gør bare dit liv mere tungt at have med at gøre. Giv pokker i nullermænd og sene blege måltider, vigtigere er det at du er ok og har overskud til at være hulemor med gæster oven ;-)

Det er ikke lært på een dag, jeg selv var år om det, men dert KAN læres og til den tid vil du kunne tænke tilbage på tiden som den perkfekte mor med gru og undren.

Den perfekte mor er hende jeg også prøver at være:

Hende der ikke bruger krudtet på perfektion, men på sig selv og sine børn :-))


Rock on..

Knuus Henriette

Katrine sagde ...

Hvor er du SEJ Marianne !!
Jeg synes du skal være meget stolt af dig selv, klappe hulemor på skulderen og så sparke heksemor i røven, så hun holder sig væk for good.
Tro på at selvom heksemor måske kan passe spisetider, oprydning og orden, så er det hulemor der får de sundeste og gladeste børn.
Og som en lille bonus : Selv er glad og sund ;)

anette sagde ...

Jeg kopierer din metode ASAP. Jeg vil, vil, vil også være (mere) rolig og la' roen smitte. Hold fest hvor er det fedt, at det virker og hvor er han heldig med så vis en mor, ham Trolebarnet.

Miss Alsing aka Trunte sagde ...

.......

Ved simpelthen ikke hvad jeg skal skrive.....har nu læst det meste af din blog (Glæder mig allerede til resten!!)...Glæder mig over de smil, tårer, undren, forargelse, latter den medfører...:o)

Tak er kun et fattigt ord...men TAK for din blog!!

De kærligste hilsener fra din nye faste læser
Trine aka Øglens mor, Trunte, tutternas, grevinden, isdronningen, mosekonen...du ved "svært barn har mange navne" ;o))