torsdag den 5. august 2010

Om at begrænse sig...I sommerferien opdagede jeg (til min fryd), at mine børn nu er så store, at jeg kan læse igen. Altså på den uforstyrrede måde, hvor jeg ikke føler, at jeg forsømmer en hel masse med snuden i en bog.

Som barn og ung læste jeg, til jeg segnede. I al den tid, jeg kunne skrabe sammen! Jeg bare læste. Da jeg gik i 3. klasse, blev jeg et år før resten af klassen 'opgraderet' til at måtte læse bøger fra det store skolebibliotek. Og på byens bibliotek lagde bibliotekaren (var kun den samme om eftermiddagen!) nye bøger til side, som hun mente, var noget for mig.

Det fortsatte sådan set længe ind i teenageårene, hvor man jo som bekendt hellere vil være vågen om natten og sove længe...så der læste jeg om natten.

Boglidenskaben hørte imidlertid brutalt op, da jeg flyttede sammen med et sportsmonster af en veninde, som mente, jeg skulle prøve at se op - og få mig et liv! Nå...

Det gjorde jeg så, og inden jeg så mig om, havde jeg både mand og børn. Derefter gav det sig selv. Min eksmand var en af den slags mænd, der følte sig forladt, når jeg læste. Og det kunne vi naturligvis ikke ha' vel!

Nåmen i sidste uge fik jeg langt om længe støvet mit lånerkort af og besøgt biblioteket. Og oprettet en pinkode, med deraf følgende adgang til slaraffenland.
Foooor s...ørensen da. Det kunne jeg så ikke styre.
Der er alt fra Dostojevskij til Läckberg. Bøger, film og wii-spil. Og endnu mere på vej! Min inbox er sprængfyldt med reserverigsmeddelelser.

Hvor sidder stop knappen???????

8 kommentarer:

Linnea skriver: sagde ...

Arj hvor dejligt at der nu er tid og plads til læsningen. Det er bare noget det skønneste. Næsten ligegyldig hvormeget jeg læser, føles det bare som om, der bliver mere og mere. Gode forfattere og spændende titler.

hulebo sagde ...

Ja nemlig! Og nu så jeg lige, at du læser Berlinerpoplerne...æhh den er også på min res.liste ;o)

Lena sagde ...

:-D ha ha, hvor jeg kender det. Velkommen i klubben. Jeg har måttet holde tre uger sommerferie fra bøgerne, for jeg tror jeg var ved at blive en bog-junkie.

June sagde ...

Årh, hvor ér jeg dog misundelig! Glæder mig til, at jeg igen kan læse uforstyrret ;-)

Rigtig god fornøjelse!

K.H June

Julie_a sagde ...

Haha! Ja, det er mega svært at styre sig. Det er også det værste (og det bedste) ved at arbejde som bibliotekar. Den konstante inspirationog de evigt voksende bunker derhjemme. God fornøjelse med din bunke :-)

Krutters Krøller sagde ...

Skøøønt! Bøger er fantastiske! Jeg laver samme stunt på det nærmeste biblo - "jeg tager lige den her med, bare for en sikkerheds skyld..." ;o)
PS. GLÆD dig til Berlinerpoplerne!

Katrine sagde ...

Dejligt med tid til læsning.
Jeg har læst 7 bøger i min sommerferie - lækkert.
Jeg kan se Hypnotisøren i stakken - GLÆD DIG ! Det er vist først gang at en bog har givet mig et chok a la dem man kan få på film når nogen hopper op og siger BØH :)
Meget velskrevet og hurtigt læst trods tykkelsen.

Lena sagde ...

Bøger er bare så skønne. At forsvinde helt i en historie, som er så svær at slippe igen at der ikke bliver tid til at opdatere sin blog ;-)

Jeg fejrede afslutningen på min bogfri ferie hos boghandleren og kom hjem med en stak der ligner din.