søndag den 5. februar 2012

Mens vi venter på vandskade


Jeg har brug for sol. Sol til at varme Damehuset op og tø nogle usynlige vandrør op. NU!! Ingen vand på første sal. Og ja, det er pænt irriterende, når nu badeværelset (bemærk ental) ligger der. Elverpigens værelse ligger på samme side af huset og er nærmest dybfrossent. Kooom nu tøvejr!!

Damehuset er en beskeden dame, og vandrør er ikke noget, hun sådan skilter med. De løber et eller andet sted mellem kælderen og første sal. Rimelig forudsigeligt. Men hvor? HVOOOR?? Ingen ved det. Der er ikke andet at gøre end at vente indtil frosten slipper igen. Og så lige holde øje med, hvorfra kaskaderne springer, hvis rørene er sprunget.

Smeden tog det helt roligt, da jeg vækkede ham meget tidligt lørdag morgen, i panik over et halvfrossent hus. "Jamen hvad gør jeg? Jeg skal ikke til at have vandskade - hvad gør jeg". "Du tager det bare helt roligt. Der sker ikke noget, så længe det fryser så hårdt. Og hvis de rør skal springe, så er skaden sket". Ok så. Tak for info.

Senere på dagen lærte jeg et nyt ord: pex rør. Der hvor vandrørene starter opstigningen i Damehusets hellige indre på turen til badeværelset, er de lavet af pex rør. Og hvis de fortsætter sådan, er det godt, siger smeden. Pex rør er nemlig lavet af plast og springer ikke. Så aftalte vi, at der var fuld af pex rør inde i Damehuset, og så var jeg glad over det. Indtil smeden ringede om aftenen. Fordi han havde vandskade. Og havde brugt en time på at skovle grødis ud af sit vaskehus. Fordi rørene var sprunget. Selvom de var lavet af pex.

Nu er der kun tilbage at vente.

Men forresten, jeg har jo tid til at vente på det. Hvorfor? Jeg har FERIE, jahaaaaa. Og det kan aldrig så mange vandskader lave om på. Hvis jeg får tid skal jeg underholde med tre vigtige ting, jeg har fundet ud af for nylig. Og hvorfor jeg er så ualmindeligt glad for en opringning fra Troldebarnets lærer. Og hvordan jeg lige har tabt nogle meget irriterende kilo.

Vi ses.


9 kommentarer:

Conni Nørskov sagde ...

Det lyder spændende, altsammen. Hænger på og venter på fortsættelserne.. :)

Prophecy sagde ...

Pexrør, hm, jeg håber sgu du slipper for vandskaden.

Anonym sagde ...

Jeg kan mærke solen igennem dine ord, og jeg kan mærke det helt ind i mit indre. Du kommer igennem. Med eller uden vandskade.
Ønsker dig en nydsom ferie, og glæder mig til at læse hvad du har at berette.
Vil du være sød at sige til din far, fra mig, at selvom jeg på ingen måde kender ham, så synes jeg han skøn og sej. Jeg har fremhævet ham idag, på min blog. Din far fortjener en medalje. Og et kæmpe kram............
Heldige dig, at have en som ham!

Mette sagde ...

Vores oliefyr (dyr olie = slunken pengepung i langvarig frost) kunne også godt bruge en ordentlig omgang tøvejr. Det samme kunne min tålmodighed der bliver sat på prøve når man skal vikle sig ind i lange halstørklæder, cardigans, huer og handsker for bare at tømme postkassen.

Jeg krydser fingre!

Anonym sagde ...

Jeg vil også have varme! Ikke fordi jeg er bange for, at mine vandrør springer, men fordi mit sexliv et gået i stå pga. kulde. Blev brændt af af "første-elskeren" i går med ordene: Jeg dør, hvis jeg går udenfor...
Nå, men jeg har da vand... må lære at være glad for det ;-)

Lene sagde ...

Nøj, jeg ville bytte al vand med varmen fra en mand! :)

PS: fordelen ved pex-rør er vel vist, at de er to-lags, og så er det mindre sandsynligt, at begge lag springer.. Og så ender vand (eller grødis) der, hvor det er koblet til fordelerrøret.. Som forhåbentlig ikke er i væggen.. :)

Anette sagde ...

Altså prioriteterne skal jo være i orden og det med frost og rør er jo det vigtigste, men de kilo der? Nogle tricks du vil dele ud af?

Conni Nørskov sagde ...

Hej Hulemor!
Tjek min blog, hvor du er blevet "tagged". Du kan læse nærmere om, hvad det går ud på i mit indlæg "I've been Atagged". Håber du er med på legen! ;)

hulebo sagde ...

Proph.: Også mig - venter stadig!

Change.: Tak for dine fine ord til både mig og min far, de gjorde mig rigtig glad indeni. Og fik mig til at tænke, at du har ret..

Mette: nu er der vist snart håb for os olie-fyrige

Klumme.: Altså dér vil jeg også nødigt bytte. Smeden er heldigvis ikke frosset ;-)


Lene: Tak, jeg er helt uvidende, eftersom rørene er gemt i mure og skunke. Men det er nyttige oplysninger, du kommer med og lad os krydse fingre for, at jeg undgår grødis..

Anette: Fif på vej :-)

Conni: Neiij tak, jeg suser over til dig.