fredag den 3. december 2010

Det kan de godt kalde fridag en gang til...


Torsdag morgen.

Kl. 05.45: Tænder radioen for at høre breaking news om vejret udenfor Hulen

Kl. 05.55: Vågner under en bruser

Kl. 06.15: Vækker børn

Kl. 06.30: Elverpigen er overdrevet forkølet, ingen feber, men snot, hoste og lyde som en søløve

Kl. 06.35: Kollega adviseres om fravær med sygt barn

Kl. 06.45: Der oprettes feltlazaret i stuen, incl. dyner, stearinlys og børne-tv. Man er overhovedet ikke for stor til Peter Pedal, når man er syg!

Kl. 07.00: Naboen ringer og melder snakaos. "Skal du ud af skoven her til morgen? "Næh ikke rigtigt. Elverpigen er syg". "Godt. For det kan du heller ikke komme". Okay da.

Kl. 07.30 - 20.30: (Bemærk: 13 timer) Der hygges. Tændes op. Og vartes op. Bages boller. Laves te. Læses højt. Spilles Wii. Smøres mad. Hentes brænde. Vartes op. Luftes hund. Hjælpes med lektier. Ses film. Hentes vand. Vaskes tøj. Vartes op. Lukkes katte ud-ind-ud-ind-ud-ind. Snakkes. Hænges tøj op. Hentes mere brænde. Handles. Vartes op. Bages klatkager. Spilles mere Wii. Graves nabo fri af snedrive. Laves aftensmad. Ryddes op. Laves te. Svares på Troldebarnets spørgsmål á la: "Mor hvor lang tid er en million sekunder? Hvor mange timer har morfar levet? Hvor mange sekunder er det? Kan man godt leve en milliard sekunder? Er der nogen, der kan blive 150 år? Hvor mange timer har du levet? Hvor mange dage er tusind timer? Hvor mange minutter er der til juleaften?" OG SÅ VIDERE!! Ses julekalender.

Kl. 20.30: Hulemors tålmodighed er så småt ved at være brugt op. Så småt. Heksemor ulmer indeni og vil snart råbe: "HOLD NU OP MED DE TAL-SPØRGSMÅL DRENG. Find tandbørsten frem. Husk at lægge svømmetøj frem. Hov hov, tag lige jeres tallerkener med ud. Gå nu i seng. TROR I JEG ER ANSAT HER?!!!!!!

Kl. 20.35: "Moar jeg er tørstig, men jeg må jo ikke stå op igeeeeen!! Må jeg få noget iskoldt vand"
(Her er Heksemor ved at brøle)

Kl. 20.36: Hulemor finder en "sølvbakke". Sætter to glas iskoldt vand på. Med isterninger. Lægger Elverpigens tandbørste på bakken ved siden af glassene. Tager et hvidt viskestykke over armen og går med højtidelig mine ind i deres værelser og serverer.

Ha HAAAA hvor er det sjovt at tage fusen på sine børn. Vi grinede så tårerne trillede. Og jeg klappede mig selv på skulderen for at sejre i en situation, hvor jeg var liiiige ved at blive den sure Heksemor.

Overskud er godt. Meget overskud er meget godt. Tjek Hjerte-Trine og Hjerte-Marina og deres Hjerteblog hvor alle kan være med til at sprede overskud og juleglæde.

Ps. I Hulen er der tidlig juleglæde og taknemmelighed. En juleengel kom forbi og delte overskud ud, så der nu er forbindelse mellem Hulebo og den store omverden igen...

6 kommentarer:

Karina sagde ...

Jeg bliver så rørt af dit indlæg, for hvor ér du bare SEJ! Det er nemt at falde i heksemutters fælde, når man har stået "på stikkerne" i lang tid, men vi er også enige om, at det er den dårligste løsning. -For alle! At du finder den absolut sidste rest af overskud frem og benytter den, til at vise børnene på en sjov og kærlig måde, at du føler dig som tjener og får jer alle til at grine, er en fantastisk måde at give Heksemutter et los i røven på, så hun forsvinder langt ind i skoven! Dét er overskud i Stjerneklasse! ;-)

Kærligst og med masser af respekt, Karina

Anette sagde ...

Det fede ved den slags overskud er, at det smitter...sådan vil jeg også være

Anonym sagde ...

Fed, fed tekst :) Du er sej "hule dame", respekt til dig :)

Anonym sagde ...

Du har simpelthen hen en hel speciel evne til at kunne skrive så det både fænger og rører en dybt! Der er varme, selvironi og masser af humor. FED cocktail! Mange hilsner fra Lene

hulebo sagde ...

Søde læsere. Tak...

superheltemor sagde ...

Ih hvor sej finte med tjerneren, istedet for hende den sure. Respekt!