torsdag den 28. oktober 2010

Flyvske tanker om skov og stjerner..


Kort efter jeg var flyttet ind i Hulebo, var jeg til barnedåb. Præsten talte i sin prædiken om, at vi ofte glemmer, eller i hvert fald overser, naturens helende kraft. Jeg blev helt forskrækket, for jeg følte nærmest at han, uden at vide det, talte direkte til mig.

Mit liv var totalt væltet, og jeg kunne stadig ikke se en vej frem, end ikke en lille sti. Men jeg fandt den, vejen, og jeg er stadig overbevist om, at en eller anden højere kraft talte direkte til mig gennem præsten. Så utrolig mange gange har jeg mærket, at han havde ret i sine ord - overfor naturen blegner alt andet. Gå derud og mærk, at ting og status og show-off i alle afskygninger, blegner.

Jeg stod lige derude før. Det er så mørkt, at stjernerne og månen lyser skoven op. På himlen aftegnedes en skystribe efter et fly som en ujævn landevej på tværs af mælkevejen. Det var så tyst, at det er ufatteligt, der kan være så stille udenfor! Der er en storhed i det, der i min verden føles som garant for, at hele menneskehedens indbildskhed er latterlig. Naturen er meget større end os. Det føles som en stor lettelse, når døden forekommer så tæt på.

Hendes scanning er udsat til i morgen, så tiden står stille, mens den flyver afsted med skole, arbejde, fritidsinteresser, madlavning, hundeluftning, legeaftaler, skal-må-og-burde-ting, opvask...blablabla og kagebagning.

Nå ja, kagebagning. På børnenes skole er der tradition for fælles fødselsdagskagebord den sidste fredag i måneden. Og da begge Hulebobørn har haft fødselsdag, var det dobbelt op med kagebagningen. Og nu vil "man" jo godt liiiige demonstrere et vist overskud (som enlig mor). Det skulle jo nødigt hedde sig...

Men alle anstrengelser blev gjort til skamme - den ene kage så vildt mystisk ud efter bagningen (?&%¤#????) og den anden - klassikeren/den pålidelige - faldt totalt sammen. Nå. Jeg er ellers skidegod til at bage. Men det skal nok blive spist. Og okay. Naturen er bare meget større end mig og alt mit show-off!!


2 kommentarer:

mette b sagde ...

ja, jeg oplever også, at naturen har en slags helende kraft. Når jeg har det skidt er det livgivende for mig at komme ud. Ud at gå en tur og blive blæst igennem. Ud at rode i haven og sætte blomsterløg. Ud at løbe eller cykle en tur.

Godt, der er noget, der er større end os selv, som kan støtte os i vores liv.

Varmt kram til dig.

Karina sagde ...

Jeg har et helt specielt sted jeg besøger, når jeg trænger til at få min sjæl til at falde til ro igen. På dét bestemte sted, er der ekstra højt til Himlen og solens stråler har helende virkning. Et sted som på magisk vis fylder mig med en stille summen i hele kroppen. Jeg får forbindelse mellem krop og sjæl og får fødderne plantet i mulden igen! Så ja, naturen i sig selv, kan hele og lindre!

Med ønske om alt det bedste for din Mor!

Kærligst, Karina