onsdag den 26. oktober 2011

Hit med dit bedste trick


Snart skal jeg til at stå tidligere op. Meget snart. Ikke meget tidligere, men tidligere end nu, og alene dét er nok til, at mit sovehjerte gisper efter vejret. Jeg er så meget B-menneske. Og det bliver ikke bedre. Og nej, jeg vænner mig aldrig til at stå tidligt op, nu har jeg prøvet i ca. 35 år, og det bliver.ikke.bedre! Jeg hader ganske enkelt at stå op. Mit indre nat-ur er indstillet på søvn mellem kl. 24 og 8, hverken mere eller mindre. Alt andet er vold.

Nu skal jeg altså til at stå op kl. 6. Og jeg ved godt, at det ikke er specielt tidligt, men tidligt nok til mig. Jeg forsøger at planlægge sådan, at mindst muligt skal klares om morgenen, så jeg har overgivet mig til det frygtelige: smør-madpakken-om-aftenen. Uha, jeg nænner det næsten ikke, for jeg hader selv daggamle madpakker. Og selvfølgelig kan børnene smøre deres egen om morgenen...det kommer måske hen ad vejen. Lige nu har jeg det bedst med, at det er gjort om aftenen. Jeg testede det i aftes, og det var en succes. Mange ting kan godt pakkes dagen før, i dag fx fiskefrikadeller, sukkerærter og en god grovbolle med spegepølse. Det overlever nok natten over.

Hunden kan jeg ikke lufte på forhånd, og selvom haven er indhegnet, kan jeg ikke lukke den ud, mens det er mørkt. Hvorfor, siger du? Pindsvinene er ikke gået i seng. Og de bliver dræbt, hvis hun finder dem. De skal ligge helt stille, blev der sagt. Eller knurret. Det kan jeg ikke bære. (Og jeg har heller ikke tid til det larm om morgenen!)

Men hvad skal der til for at komme ud af fjerene? Jeg er helt derude, hvor jeg har overvejet at investere i en "vågnelampe", jo, det findes faktisk. Det kan vække en hane midt om natten, så måske også en Hulemor? Hvis du har et godt trick til at synes, at morgenen er velkommen og at det er en dejlig ting at stå op, selvom det er buldermørkt, regner og blæser udenfor og dynen er den bedste i verden - så hit med det!

11 kommentarer:

Dragonfly sagde ...

Stearinlys. De gør selv det at stå op kl. 06 hyggeligere - også selvom man snart er ude af døren.

...og er du virkelig kun 35? Jeg havde sådan en idé om, at du var omkring 45. Hvilket jeg ikke aner, hvor jeg har fra. Måske fordi jeg ofte synes, du er så viis...

hulebo sagde ...

Jeg er godt nok 40, ha ha, men mon ikke jeg fik lov at sove lidt længere de første år af mit liv?

Sofie sagde ...

Jeg er på dit hold, med stor aversion mod at stå op om morgenen. Mit trick er, at jeg står op så snart jeg hører mit vækkeur, så kan jeg nemlig ikke nå at mærke hvor lækker og indbydende dynen i virkeligheden er...

Held og lykke med det nye job!

Fru Buur Bækgaard sagde ...

"Vågnelampen"! Gør det, køb den - du bli'r et bedre menneske af den!

Jeg er både så svært B-menneske som man overhovedet kan blive og temmelig vinterdepressiv (som at sætte B-menneske i anden), og vågn-op-lampen har virkelig hjulpet mig.
Det er stadig ikke sjovt at stå op, men det er ubeskriveligt meget sjovere end uden!

Anonym sagde ...

Jeg hørte engang et foredrag af en klog kvinde som sagde at købet af sådan en kaffemaskine med timer hvor man sætter kaffen over om aftenen og så vågner til duften af nybrygget kaffe om morgenen havde gjort en stor forskel i hendes verden. Den skal jo så selvfølgelig stå i soveværelset og man skal være kaffemenneske for at det er et hit! Kh. Lene

Prophecy sagde ...

Man skal ikke gå ned på gear og hepper både på timer-kaffemaskinen, vågnelampen (har én) og evt. en kat der stædigt jokker en i hovedet når vækkeuret HAR ringet og mener man skal op NU og fodre kræet....

Louis Corner.... sagde ...

som du ved, så sover jeg ikke meget i Rækkerne på Djævleøen, men noget der alligevel kan få vækket mig (ud over drengene) er duften af kaffe og nybagte boller. Kaffe, boller og stearinlys holder.

Som nyhedsjournalist skal man jo nogle gange sparke nyhedsdøgnet i gang og møde klokken halv seks om morgenen. Og allerhelst have hørt en radioavis og tjekket netaviser, inden man møder. Så af erfaring ved jeg, at det der med at begynde dagen med kaffe og boller giver en god start. Jamen, det tager jo tid, siger du. Ja, det gør det. Men at have en rolig morgen tager tid. Til gengæld danner den rolige morgen base for en god dag, hvor du kan nyde stilhed og din selv, inden arbejde, travlhed og de mange mennesker og spørgsmål, som man møder på en lang dag. Rolig start og afslutning på et døgn er livsforlængende. (Ok undskyld jeg lige har skrevet dit kommentarfelt ned. kan ikke fatte mig i korthed.)

kongemor sagde ...

Madpakker smøres, tasker pakkes og tøj lægges frem om aftenen. Jeg vil helst starte morgenen med varm kaffe og starinlys. Og morgenmad før tøj, så bliver man glad

Anonym sagde ...

Jeg elsker morgener og har det lidt som Louis Corner. Jeg SKAL have tid til at sidde med min morgente. Længe. Ellers er min morgen ødelagt. Jeg tror, man skal skabe nogen hyggelige morgenritualer, som man må nå at have tid til. Så er man jo nødt til at stå op, ikke?
Hvornår jeg står op? Jamen som regel 5.30 eller 6

hulebo sagde ...

Tak allesammen. Jeg ved I har ret, når I siger, der skal god tid til. Åhh. Det er bare det, der er svært. Jeg kan ikke overtale mig selv til at tilbringe flere minutter end højst nødvendigt udenfor dynens varme...suk. Men jeg vil prøve i weekenden. Bare at stå lidt før op. Tænde stearinlys. Lave kaffe. Bage boller. Prøve. Tak

Turtle sagde ...

Sådan en bagemaskine er også en god idé. De findes med timer, så kombineret med kaffemaskinen med timer, kan du stå op til nybagt brød og frisk kaffe. Det er da ikke helt at kimse af - tværtimod er det tillokkende.

Jeg er selv enormt dårlig til at stå tidligt op, men noget lækkert morgenmad kan lokke mig op.