tirsdag den 18. oktober 2011

Hulemor med sur på...


.... århh altså. Og møgdårlig samvittighed, grrr. Bare fordi ... vi havde en dejlig fødselsdag i går. Troldebarnet fik gaver, kom i bio til selvvalgt (Far-til-overskruet-fire) film, hjemmelavede burgere til aftensmad OG hjemmebio med slikkerads til. Vi så E.T. Godt valg, Hulemor gad også godt se den. Succesdag.

Succesmorgen i dag med hjemmebag, fridag til Hulemor og masser af projekter, der rent faktisk blev til noget. Heriblandt indkøb og opsætning af både plisségardin og rullegardiner i Damehuset, spartling af gipsplader (kan det dog blive ved?), oprydning af flyttekasser (kan det også blive ved?), indkøb til mange dage og aftentur i bilen med dyner på bagsædet (don't ask, bare sådan noget mine unger elsker) hvor vi lige skulle aftale, hvordan de næste (ferie) dage skulle forløbe. Hulemor har nemlig ikke ferie. Og forestillede sig derfor, at Elverpigen og Troldebarnet skulle en tur op til morfar og feriere den.

Men den går sgu ikke. De gider ikke! Næe, de vil hellere være hjemme på pensionatet, hvor der er hjemmebagte boller og fri adgang til elektroniske medier. Morfars Disney Channel holder ikke en meter længere, nu hvor man råder over Ps3 og Wii og i øvrigt er kommet i cykelafstand til kammeraterne.

Dårlig stil at blive grumpy, altså. Jeg trængte bare sådan ... til at have mine tanker for mig selv, bare to aftener. Til ikke at gide lave aftensmad bare to aftener. Til at få rykket igennem på værelsesprojekter bare to aftener. Til at være mig selv bare to aftener. Uden støj på linjen bare to aftener. Men for f... da. Det er jo mine børn. Og om ganske få år gider de heller ikke mig længere. Så jeg tager mig selvfølgelig sammen. Selvfølgelig må de da være hjemme (!).

Men der er lavet aftaler! Der er ikke fuld service på fra kl. 15.15 til sengetid. De hjælper selv med aftensmad og vasketøj, selvom de har ferie. De accepterer, at der skal laves nogle ting om aftenen, selvom det er kedeligt. Det er sengetid kl. 21.30 selvom det er ferie, så Hulemor har et lille bitte helle, inden hun skal i seng. De synes, det er toppen. Nå, men så gør jeg også. Happy holidays!

7 kommentarer:

Anonym sagde ...

Nej hvor kan jeg huske det, da jeg selv levede alene med mine tre. Jeg kunne få det sådan fuldstændig desperat for at få en aften og en morgen for mig selv. Bare en lille bitte pause. Og så bliver man sgu alligevel lidt glad indeni, fordi man bliver valgt til.

June sagde ...

Ja, jeg havde så tænkt, at de heller ikke har Morfar for evigt, og desuden ikke tager skade af, at beskæftige sig med noget andet, end det der kræver strøm ;-)

Så havde jeg sendt dem afsted - i hvert fald en enkelt nat. Det er ok at ville have tid for sig selv <3

Lines linier sagde ...

Står lidt i tilsvarende dilemma med mine 2 store børn. De bliver dog eksporteret 2 dage alligevel...
Er jeg så ond? ;-)

hulebo sagde ...

June og Line - jeg var en millimeter fra at sende dem afsted, for jeg kunne sagtens have forsvaret det. Uden at være ond, Line! Og derfor kan jeg SAGTENS følge jeres kommentarer. Der er bare den fodnote, at min far stadig er i dyb sorg og faktisk ikke er særlig sjov for børnene at være sammen med. Han har ikke mentale kræfter til at lave noget med dem, så der kommer TV'et til at køre konstant, og det er det, de ikke gider. Og jeg forstår dem godt. De synes, det er lidt svært at være alene med ham, især Elverpigen tager det meget på sig, og han er ikke hendes ansvar, når hun har ferie. Så derfor blev det sådan ;). Kh Hulemor

Sofie sagde ...

Nå, eftersom jeg ikke rigtig kunne stoppe med at læse tilbage på din blog,, har du fået en ny fast læser. Elsker en velskrevet blog!

Charlotte sagde ...

Nå, men nu smider jeg snart nogle støvlelinks til dig, så du kan få shoppet de der FEDE vinterstøvler til DIG SELV.....

kh
Charlotte

hulebo sagde ...

Sofie: skønt at høre ;-), velkommen til! Og Charlotte: Ja tak, bring them on - det gælder sgu om at gøre tingene, mens man kan!